Ar alkoholizmas liga? Ir juo labiau ar tai nepagydoma liga? Ir ar išvis ją reikia "gydyti"? O gal užtenka pašalinti šio sutrikimo priežastis?

 

Dažnai iš žmonių išbandžiusių daugelį būdų atsisakyti alkoholio priklausomybės ir atėjusių to padaryti pas mane į G.Šičko metodiką, tenka išgirsti, kad jiems "kitur" buvo pasakyta, kad alkoholizmas-tai nepagydoma liga, ir kad jei jau buvai "raugintas agurkas", tai niekada nebūsi "šviežias agurkėlis". Kitaip tariant iš žmogaus yra neteisėtai ir klaidingai  ATIMAMA VILTIS. Aš iš savo pagalbos žmonėms atsisakant alkoholio, rūkymo ir kitų priklausomybių, patirties galiu užtikrinti, kad kol į alkoholizmą žiūrima kaip į ligą, o dar labiau nepagydomą, žmogui efektyvaus ilgalaikio rezultato neverta net ir tikėtis.
Kad išsiaiškinti ar alkoholizmas liga ar kažkas kito, paanalizuokime žemiau pateiktą pavyzdį.

Išvežame penkis žmones-
alkoholiką,
rūkorių,
narkomaną,
sergantį vėžiu paskutine stadija ir
sergantį tuberkuliozės sunkiausia forma
-
į vaismedžiais ir gyvūnais turtingą negyvenamą salą ir juos ten vienus paliekame pvz. trims metams. Nepaliekame jiems jokių narkotikų, alkoholio, tabako ir jokių vaistų. Visą buvimo negyvenamoj saloj laikotarpį ta penkiukė patys prasimano maisto iš Gamtos ir geria vandenį iš salos šaltinio.
Kaip manote PO TRIJŲ METŲ atvykę į negyvenamą salą ką tokius rasime GYVUS ?
Na žinoma, alkoholiką, rūkorių ir narkomaną. Ir dar kokie gyvi ir gerai besijaučiantys jie bus !!! Kodėl ? Nes jie negavo, nevartojo narkotinų nuodų- alkoholio, tabako, nelegalių narkotikų. Kitaip sakant jie savo organizmo nenuodijo tokiais NARKOTINIAIS NUODAIS, kaip alkoholis ir tabakas.
Beje Pasaulinė Sveikatos Organizacija (PSO) dar 1975 metais alkoholį oficialiai pripažino NARKOTINIU NUODU, ARDANČIU ŽMOGAUS SVEIKATĄ.
Na o kiti du sirgę paskutine vėžio stadija ir tuberkuliozės sunkiausia forma, bus palikę šį Pasaulį.

Šis pavyzdys aiškiai parodo, kad alkoholizmas nėra liga, nes kai tik žmogus nustoja vartoti narkotinius nuodus ( alkoholį, tabaką, nelegalius narkotikus),dingsta ligų priežastis, jo būklė gerėja ir organizmas stiprėja ir sveiksta.Tai ir savaime suprantama, nes žmogaus organizmas nepritaikytas įsisavinti nuodų, ar tai būtų alkoholis, langų valiklis, vaitspiritas ar žiurkių nuodai. Ir suprantama, kad organizmas (psichika taip pat, nes naikinamos smegenys) serga, kai žmogus vartoja narkotinius nuodus ( alkoholį ) ar šiaip nuodus ( žiurkių nuodus ). Taigi LIGOS ŽMOGAUS ORGANIZME PRASIDEDA TIKTAI TUOMET, KAI ŽMOGUS ĮTERPIA Į SAVO ORGANIZMĄ NARKOTINĮ NUODĄ. Tuomet tai jau yra ligos, tokios kaip kepenų cirozė, kasos uždegimas ir daugelis kitų.

Taigi lieka "kažkokia" priežastis, ji tikrai nėra fiziologinė, kuri skatina žmogų PRADĖTI, O VĖLIAU IR TĘSTI, vartoti alkoholį ar nuodytis tabako nuodais. Ta priežastis, gludi žmogaus sąmonėje ir pasąmonėje, ir tai nėra liga ir juo labiau nepagydoma.

Tą priežastį, skatinančia žmogų vartoti alkoholį, rūkyti, psichofiziologas G.Šičko pavadino UŽPROGRAMAVIMU (vartoti alkoholį, nuodytis tabako nuodais ir pan.) 
Ir tik pašalinus šią priežastį- atkreipiu Jūsų dėmesį, ne išgydžius ligą, o pašalinus KLAIDINGĄ UŽPROGRAMAVIMĄ, žmogus visam laikui tampa laisvas nuo alkoholio vartojimo, rūkymo ar kitų žalingų įpročių.
DINGSTA PRIEŽASTIS, SKATINUSI VARTOTI ALKOHOLĮ, DINGSTA VARTOJIMAS IR SAVAIME SUPRANTAMA, DINGSTA PASEKMĖS, TOKIOS KAIP FIZINIO KŪNO LIGOS, PSICHIKOS SUTRIKIMAI, IŠ ESMĖS PAGERĖJA GYVENIMO KOKYBĖ.
Tam, kad pašalinti PRIEŽASTĮ, KAIP DABAR JAU ŽINOTE, VADINAMĄ UŽPROGRAMAVIMU, ŽMOGUI UŽTENKA PRADINIO IŠSILAVINIMO IR NORO ATLIKTI G.ŠIČKO METODIKOS REKOMENDACIJAS.
Ir nereikalingi čia jokie medikamentai, nes jie NEŠALINA PRIEŽASTIES, O TIK SLOPINA PASEKMES IR VEIKIA GRUBIAI SAKANT "PILVO LYGMENYJE".
Pas žmogų, pritaikiusį sau G.Šičko metodiką, kad atsisakytų alkoholio ar/ir rūkymo priklausomybių, mažėja ir visiškai dingsta noras nuodytis alkoholio ar/ir tabako nuodais. Šį ATSISAKYMO sprendimą žmogus priima lengvai, be jokių gąsdinimų (jeigu išgersi-numirsi ar pan.), draudimų, vidinės įtampos ar pan.

 

Tomas Levulis